Zachte bodem bij de Zandmotor

De provincie Zuid-Holland heeft een deel van de Zandmotor afgezet en gemarkeerd met waarschuwingsborden. Door de harde wind en de vele regen van de afgelopen dagen is een zachte bodem ontstaan. Wandelaars, honden en paarden kunnen in het zand wegzakken. De situatie op de Zandmotor wordt continu in de gaten gehouden.
Waarschuwing
Voor wandelaars, paarden, honden is het advies om uit de buurt te blijven van de gemarkeerde locaties met zachte bodem. Vooral paarden kunnen in de zachte bodem wegzakken en mogelijk letsel oplopen. Wanneer je als wandelaar onverhoopt in het zachte zand vast komt te zitten, kun je jezelf met langzame bewegingen omhoog los krijgen. Loop niet verder en kies dezelfde weg terug als je gekomen bent.
De lokale hulpdiensten zijn op de hoogte van de situatie en zijn extra alert.
Borden
Ten zuiden van het Schelpenpad tussen paal B en C1is een nieuw duinmeer ontstaan. Bij een strook van circa 500 m parallel aan dit duinmeer aan de zeezijde is zachte bodem geconstateerd. De locaties worden met waarschuwingsborden gemarkeerd. Ook op de wandelrouteborden bij de strandopgangen worden de locaties gemarkeerd.