DeltaDuin winnaar prijsvraag Zandmotor

DeltaDuin winnaar prijsvraag Zandmotor

DeltaDuin is de winnende inzending van de prijsvraag voor een eigen naam voor de Zandmotor. Deltaduin wordt een toevoeging op de naam Zandmotor. Als er meer Zandmotoren langs de kust komen, dan heeft de eerste Zandmotor hiermee een onderscheidende naam.

De heer P. Bloemen is met zijn inzending de gelukkige winnaar van een Nationale Vliegtuigbon, waarmee hij een rondvlucht boven de Zandmotor kan maken.

Bijna 400 inzendingen

De jury bestaande uit Ronald Waterman, Arne Weverling en Hans Weber maakte een keuze uit de 400 inzendingen. De jury heeft daarbij onder meer gekeken of de naam goed klinkt als toevoeging op de naam Zandmotor, of deze verwijst naar bouwen met de natuur, naar de ligging van de Zandmotor en of de naam goed vertaalbaar is in het Engels voor de internationale herkenbaarheid.

Eervolle vermeldingen

Onder de 400 inzendingen trof de jury ook een aantal zeer creatieve vondsten, die zij niet onvermeld wil laten:

  • Captain Hook (T. van der Knaap)
  • Klaas Vaak (A. van der Staaij)
  • Mister Sandman (M.Haitsma)
  • Sand force One (A.Scholte)
  • Zandloper ( Diverse inzenders; E. Schulten, A. Scholte, J. Joling, K. Vlot, H. Wiersinga, H.Hidding, R. Langeveld, P. van Wandelen)

Eerste Zandmotor
De Zandmotor bij Ter Heijde is de eerste ter wereld op deze schaal. In de toekomst zullen er mogelijk meerdere volgen, gebaseerd op hetzelfde idee. Met de toevoeging DeltaDuin krijgt deze Zandmotor een eigen naam die het innovatieve project onderscheidt van haar opvolgers. Een naam die glans geeft aan het Nederlandse pionierschap op het gebied van kustbescherming en natuurontwikkeling.